Noodverband 8 x 12 cm Heltiq

310025
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Zelfklevend gerold geïntegreerd wondkussen.
3 in 1 wondverband
Met de hand afscheurbaar.

Wat is een HeltiQ Noodverband?

Het HeltiQ Noodverband is een steriel zelfklevend gerold snelverband met geïntegreerd wondkussen. Met het noodverband kan direct de juiste druk worden uitgeoefend op zowel bloedende schaaf-, snij- en oppervlakkige wonden (dekverband) als grote actieve of catastrofale bloedingen (drukverband/noodverband).

Het HeltiQ Noodverband is een innovatieve doorontwikkeling op het bestaande (gerolde) snelverband en geschikt om te gebruiken als wonddekverband en wonddrukverband. Doordat er door gebruik van het noodverband minder eerste hulp materialen nodig zijn en het de hulpverlening vereenvoudigd kan het noodverband levensreddend zijn wanneer elke seconde telt. Het gebruik van het noodverband zal het verschil maken bij bedrijfsongevallen en evenementenhulpverlening, maar ook bij trauma- en noodsituaties zoals terroristische aanslagen en verkeersongevallen.

Door het goed kunnen uitoefenen van druk maakt het HeltiQ Noodverband het gebruik van aanvullende producten zoals een gerold snelverband, elastische windsels, steunwindsels een schaar en een kleefpleister overbodig. Ook de koker, waar het noodverband op gerold is, kan bij het verbinden worden gebruikt voor het verlenen van extra druk op de wond wanneer er sprake is van een actieve of catastrofale bloeding.Daarnaast is het met de hand afscheurbaar waardoor geen extra kleefpleister of schaar meer nodig is en hecht het enkel aan zichzelf en niet aan huid of haren.

Doordat bloedende wonden nu met slechts 1 product kunnen worden behandeld zijn er minder ehbo hulpmiddelen nodig en kan er enkel met een aantal rollen noodverband in diverse eerste hulp situaties snel gehandeld worden. Door het winnen van tijd kunnen slachtoffers door de hulpverleners sneller behandeld worden en kunnen er meer levens gered worden. Als extra herkenbaarheid is het noodverband in dezelfde verpakking verpakt als het gerold snelverband. Op die manier verwart de hulpverlener het noodverband niet met een gewone zwachtel. Het noodverband is geschikt om te gebruiken door bedrijfshulpverleners, EHBO verenigingen, het Rode Kruis, evenementenhulpverlening, ambulancepersoneel, politie, defensie, huisartsenposten, ziekenhuizen, dierenartsen en zo verder.

HeltiQ Noodverband is vervaardigd van latexvrij materiaal wat de kans op het ontstaan van een allergische reactie bij patiënten met een latexallergie wegneemt en is tevens waterbestendig waardoor het hecht in alle weersomstandigheden.

    

Toepassing HeltiQ Noodverband

  • Verwijder de verpakking en leg het wondkussen van het noodverband op de wond. Let op, bij het HeltiQ Noodverband geldt niet de ‘kijk in de rol’ methode!
  • Wikkel het noodverband dakpansgewijs om het wondkussen. Begin een stukje voor het wondkussen met verbinden en wikkel altijd richting het hart omhoog. Zorg ervoor dat het hele wondkussen verbonden is. Pas de juiste hoeveelheid druk toe afhankelijk van het soort verwonding. Gebruik de koker waarop het noodverband gerold is voor het geven van extra druk op de wond wanneer er sprake is van een actieve of catastrofe bloeding.
  • Gebruik het hele noodverband of scheur met de hand af wanneer nodig.